Asperges met ham, eieren en roomboter

Klassieker
Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediƫnten


      

  • 2 kilo verse asperges
  • 4 tot 6 eieren
  • 400 gram beenham of gekookte achterham
  • 100 gram roomboter
  • verse peterselie
  • snufje nootmuskaat
  • peper & zout naar smaak
  
Asperges Met Ham En Ei

 

Bereiding

De asperges schillen, 10 minuten koken in water met zout en ze daarna 20 minuten met de deksel op de pan laten garen in de pan van de warmtebron af.
Kook de eieren hard en snijd ze in partjes. Snipper de peterselie en laat de roomboter zachtjes smelten in een pannetje.

 

Serveren

Laat de asperges even uitlekken en leg ze daarna in dezelfde richting op 4 verwarmde borden of op een schaal. Verdeel de gekookte eieren over de borden. Leg de ham er in opgerolde plakjes naast en giet vervolgens de gesmolten roomboter over de asperges. Eventueel op smaak brengen met wat vers geraspte nootmuskaat. Garneer met de vers gehakte peterselie.

 

 

Google+ Google+ deze pagina
LinkedIN Deel dit op LinkedIN